Garagedeuropener die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen

Bespaar u de moeite om elke keer uit de auto te stappen om de garagedeur te openen en kies voor een elektrische garagedeuropener. Hartman Garagedeuren heeft verschillende maatoplossingen voor u in het aanbod en deze voldoen allen aan de hoogste kwaliteitseisen die Hartman Garagedeuren stelt.

Hieronder valt het Politie Keurmerk Veilig Wonen wat zoveel betekent als dat de garagedeuren met één van de elektrische open- en sluitsystemen door de politie zijn goedgekeurd als goede beveiliging voor garages dan wel woningen.

De techniek die bij een elektrische garagedeur komt kijken beperkt zich niet alleen tot een elektrische garagedeuropener, maar dit gaat veel verder. Wilt u meer weten of in contact komen met onze specialistische medewerkers dan kunt u direct contact met ons opnemen.

Voor welk soort garagedeur is een garagedeuropener te installeren?

Een garagedeuropener is te installeren voor meerdere soorten garagedeuren, namelijk:

  • Sectionaaldeuren

nieuwe sectionaal garagedeur

 

  • Kanteldeuren die buiten de gevel draaien

Horrman garagedeur

 

  • Waar de garagedeuropener NIET geschikt voor is, is voor deuren die naar binnen draaien.

 

Wat zijn de verschillen tussen een garagedeuropener die met een riem wordt aangedreven en die met een ketting worden aangedreven?

Een opener voor uw garagedeur kan worden aangeschaft met twee verschillende soorten aandrijvingen. Aangedreven door een tandriem, of aangedreven door een ketting. Over het algemeen worden garagedeuropeners geïnstalleerd met een ketting aandrijving.

ketting aandrijfsysteem garagedeur

 

ketting aandrijfsysteem voor garagedeur

Het grote voordeel van een opener die wordt aangedreven door een ketting is het materiaal. Dit materiaal is erg sterk en daarnaast is er geen onderhoud nodig. Bij een aandrijving met een ketting hoor je wel enig getik wanneer de garagedeur motor wordt gebruikt. Als u dit verder niet erg vindt, dan is de keuze voor een ketting aangedreven garagedeur aan te raden.

Is er een alternatief? Jazeker!

Dit is de met riem aangedreven garagedeur. Deze maakt geen geluid en is net als de ketting aandrijving sterk en onderhoudsvrij. Heeft u een garage aan huis? Dan is de riem uitermate geschikt voor u.

riem aandrijfsysteem voor garagdeur

 

riem aandrijfsysteem voor garagdeur

Inbraakbeveiliging bij elektrische garagedeuropener

Zodra u uw garagedeur sluit dan zal de deur automatisch vergrendeld worden. Dit zal gebeuren bij de aanslag van de geleiderail en dit is een effectieve beveiliging gebleken tegen het open wrikken van de garagedeur. Dit systeem werkt ook zonder stroom en kent het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

politiekeurmerk-veilig-wonen

 

politiekeurmerk-veilig-wonen

Intelligent uitschakelautomaat bij de elektrische garagedeuropener

Als zich er onverhoopt een hindernis op het pad van de sluitende garagedeur bevindt dan zal het intelligente uitschakel automaat dit detecteren en stoppen met het sluiten en weer open gaan. Hierdoor zal enige vorm van beklemd raken niet voorkomen bij het gebruik van de elektrische garagedeuren.

 

Railsysteem

Een elektrische garagedeur die werkt met een elektrische garagedeuropener werkt via een railsysteem dat bestaat uit een zeer sterke polyurethaan tandriem en staaldraad pantsering. Zo bent u verzekerd van een duurzaam elektrische garagedeuren systeem die tegen een stootje kunnen en zeer lang mee gaan.

railsysteem garagedeur

 

railsysteem garagedeur

Ventilatie voordelen

U kunt het elektrische garagedeuren systeem die Hartman Garagedeuren levert instellen met hierbij de ventilatie in acht genomen. Dit is ideaal voor garages die geen enkele manier van ventilatie in de vorm van ramen of deuren hebben.

Door het systeem te programmeren is het mogelijk om de deur op een tweede stand te zetten waardoor de garage geventileerd wordt. Dit is na het instellen ook te bedienen met de elektrische garagedeur opener.

 

Diverse mogelijkheden met systemen voor garagedeuren

De systemen zijn speciaal ontworpen voor gebalanceerde garagedeuren en worden direct via een stevige looprail met noodontkoppeling, geruisloze tandriem en gepatenteerde optil beveiligingen gemonteerd. Deze houden de deur stevig gesloten.

De besturingsmogelijkheden via de garagedeuropeners zijn in te stellen op verschillende mogelijkheden zoals;

  • soft sart
  • soft top
  • bepaalde snelheid
  • ventilatie instelling
  • automatisch sluiten
  • terugtrek functie en meer

Daarnaast is het milieu bij het gebruik van de elektrische garagedeuren dan wel de elektrische garagedeuropeners van belang. Het is mogelijk om de gehele aandrijving op zonnepanelen van stroom te voorzien. Ook zijn de systemen zo ontwikkeld dat ze zo min mogelijk energie verbruiken.

Voor meer informatie over elektrische garagedeur openers of elektrische garagedeuren kunt u contact met ons opnemen.

Advies nodig?
Stel uw vraag direct

Of maak een afspraak voor een persoonlijk advies.